V Bratislavskom centre mesta, na starom bytovom dome, sme zrekonštruovali starú asfaltovú strechu. Počas osemdesiatich rokov sa strecha na tomto historickom objekte vždy opravovala len ďalšou vrstvou nových asfaltových pásov.

Obr. Výzva, ktorú sme s radosťou prijali

Takéto opravy sa už však stali neefektívnymi, strecha na viacerých miestach zatekala a bola v havarijnom stave. Preto sa majitelia rozhodli pre komplexnú rekonštrukciu.

Z plochy strechy sme odstránili viac ako 10 cm hrubú vrstvu asfaltu! Tým sme strechu odľahčili natoľko, že sme ju mohli úplne bez obáv premeniť na ľahkú extenzívnu zelenú strechu. Vďaka získanej výške sme tiež mohli plochu zatepliť, na čo sme použili PIR dosky hrúbky 15 cm, čo tepelnotechnickými vlastnosťami zodpovedá 25 cm klasického podlahového polystyrénu.

Obr. Odstraňovanie asfaltu
Obr. Hrúbka asfaltových pásov
Obr. Staré zábradlie

Staré hrdzavé zábradlie sme vymenili za úplne nové. Opravili sme taktiež rozpadávajúce sa atiky a žľab. Celé sme to zavŕšili extenzívnou zelenou strechou s predpestovanými vegetačnými kobercami.

Obr. Detail ukladanie kobercov
Obr. Kotviaci bod

Teraz majú obyvatelia domu miesto zdroja problémov krásnu strešnú terasu, po ktorej sa môžu bezpečne prechádzať a užívať si výhľad na centrum Bratislavy.

 Raz vidieť je viac, ako stokrát počuť …

Nižšie si môžete pozrieť niekoľko obrázkov pred a po rekonštrukcii 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

Čo poviete na takýto spôsob rekonštrukcie? Takýto pohľad pri vstupe na vašu strechu ?

Potrebujete tiež zrekonštruovať strechu? Neváhajte sa na nás obrátiť, sme tu pre Vás ! 🙂